ZA ŠTUDENTE IN PODJETJA

ZAKAJ NEKOMU DATI BESEDILO V LEKTURO? TO LAHKO OPRAVIM KAR SAM/-A. TOLIKO PA ŽE ZNAM. SEM PA JA SLOVENEC/SLOVENKA.

 

Takšne in podobne trditve velikokrat slišimo. Pa držijo? Ne. Besedilo za javnost mora pregledati in popraviti lektor. Pravi lektor je po izobrazbi univerzitetni slovenist/jezikoslovec. Ima občutek za jezik in njegovo pravilno rabo. Obvlada tudi tehnične zadeve pri urejanju besedila.

Veliko ljudi zmotno misli, da je lektoriranje zgolj odpravljanje tipkarskih napak in postavljanje vejic. Lektoriranje je veliko več. Lektor opravi jezikovni pregled tako, da zagotovi pravopisno, slovnično in slogovno ustreznost besedila. Le na tak način lahko besedilo doseže svoj namen.

Lektor je torej tisti, ki mora opraviti temeljito analizo besedila, odpraviti pravopisne, slovnične in stilistične napake in zagotoviti pomensko pravilnost. 

 

ZAKAJ SVOJE BESEDILO ODDATI LE PRI NINI?zakajleprinini

  hitra odzivnost

  zanesljivost

  strokovna usposobljenost

  kakovost

  upoštevanje dogovorjenih rokov

  podaja predlogov za izboljšave

  pripis komentarjev z obrazložitvami

  večletne izkušnje

  ob naročilu lekture brezplačen tehnični pregled besedila

  možnost izdaje ustreznega potrdila o jezikovni ustreznosti

 

KAJ SE ZGODI PO ODDAJI POVPRAŠEVANJA?

1. Odgovorim ti na tvoj e-naslov, ki si ga moral/-a vnesti v spletni obrazec, in te prosim, da mi posreduješ svoje besedilo ali pa sporočiš število znakov brez presledkov. 

2. Na osnovi števila znakov in naročila dodatnih storitev ti pošljem okvirno ponudbo. Pri naročilu tehničnega oblikovanja besedila so možna manjša odstopanja v ceni.

3. Pošlješ mi svoje besedilo (če ga nisi že prej).

4. Pošljem ti račun za storitev.

5. Poravnaš račun.

6. Besedilo gre takoj v lekturo.

7. V dogovorjenem roku ti posredujem lektorirano različico besedila z vidnimi popravki in s komentarji ter z morebitnimi napotki za izboljšave.

8. Izdam potrdilo o jezikovni ustreznosti dela (če ga potrebuješ).

 

A) LEKTORIRANJE ZA ŠTUDENTE

Da študentom olajšam delo, prihranim čas in omogočim čimprejšnje diplomiranje, magistriranje ali doktoriranje, poskrbim za hiter in kakovosten jezikovni pregled. Z mojo pomočjo je uspelo že mnogim – TUDI TEBI BO!

Treba je priznati, da je pisanje diplomskega, magistrskega ali doktorskega dela stresno in zahteva mnogo odrekanj. Ob koncu pisanja se pogosto zgodi, da enostavno ni dovolj časa, volje in energije za tehnično urejanje oziroma oblikovanje besedila. Vsakršna pomoč je dobrodošla, zato LE PRI NINI lahko naročiš tudi tehnično oblikovanje tvojega dela. Zgolj tehnični pregled diplomskega, magistrskega ali doktorskega dela pa je ob naročilu lekture tako ali tako brezplačen.

Kaj zajema tehnični pregled in česa ne?
Vsako diplomsko, magistrsko in doktorsko delo mora biti urejeno v skladu s tehničnimi navodili oziroma s pravilniki za pisanje diplomskih, magistrskih in doktorskih del posameznih fakultet.

Pri tehničnem pregledu preverim:

  navajanje virov in literature (popravim nepravilnosti)

  citiranje (popravim nepravilnosti)

  videz naslovnice (popravim nepravilnosti)

  obojestransko poravnavo besedila (popravim nepravilnosti)

  pisavo (popravim nepravilnosti)

  razmik med vrsticami (popravim nepravilnosti)

  robove strani (opozorim na nepravilnosti)

  številčenje strani in poglavij (opozorim na nepravilnosti)

  sloge naslovov (opozorim na nepravilnosti)

Tehnični pregled NE pomeni urejanja popolnoma neoblikovanega dela in iskanja manjkajočih informacij pri navajanju in citiranju.

 

Kaj zajema tehnično oblikovanje?

Tehnično oblikovanje zajema oblikovanje vseh zgoraj navedenih sestavin, izdelavo avtomatskega kazala, oblikovanje glave in noge, vstavljanje narejenih tabel in slik, poravnavo tabel in slik. Storitve se lahko naročijo posamično.

Tvoja edina naloga pri vsem tem je, da priskrbiš pravilnik za tehnično urejanje diplomskih, magistrskih in doktorskih del tvoje fakultete.

 

B) LEKTORIRANJE IN PISANJE BESEDIL ZA PODJETJA IN DRUGE POSAMEZNIKE

Ima tvoje podjetje zakupljeno spletno mesto, zdaj pa ne veš, kako naprej? Je treba sestaviti besedila, ki bodo učinkovita in bodo prodajala? Mogoče si sam/-a že pripravil/-a kakšno besedilo in potrebuješ le preoblikovanje besedila? Bi rad/-a, da bi besedilo bilo jasno, kratko in jedrnato? Potrebuješ besedilo za objavo v tvojem poslovnem spletnem dnevniku? Potem si na pravem mestu. Prihrani si čas in pisanje zaupaj MENI.

 

KATERE KORISTI LAHKO PODJETJU PRINESE VSEBINSKO IN JEZIKOVNO USTREZNO BESEDILO?

  večji ugled podjetja

  profesionalno zunanjo podobo

 boljšo komunikacijo s strankami

  večji promet

  večjo prepoznavnost

  spoštovanje

 

Kje se lektorira besedilo za spletno stran?

1. v Microsoftovem računalniškem programu za urejanje besedil (Microsoft Word)

2. v sistemu urejanja spletnih besedil (CMS oz. Content Management System)

Izbira je tvoja. Za prihranek časa je priporočljivo lektoriranje v sistemu urejanja spletnih besedil, saj po končani lekturi ni potrebno dodatno vnašanje besedila v sistem.

 

Kje se sestavlja ali preoblikuje besedilo za spletno stran?

1. v Microsoftovem računalniškem programu za urejanje besedil (Microsoft Word)

2. v sistemu urejanja spletnih besedil (CMS oz. Content Management System) 

 

Spletna stran je ogledalo podjetja. Poskrbi, da bo odsev takšen, kot si želiš.

S skupnimi močmi bomo pripravili besedilo z želenim sporočilom. Besedilo bomo optimizirali za iskalnike (Google ipd.) in se pogovorili o nadaljnjih smernicah.

 

Potrebuješ jezikovni pregled seminarske naloge, diplomskega, magistrskega ali doktorskega dela, člankov, strokovnega in umetnostnega besedila, knjig, brošur, publikacij, spletnih strani in drugega gradiva? Potrebuješ učinkovito besedilo za spletno stran? KLIK na Želim ponudbo in tvoje težave bodo rešene. Preveri mojo ponudbo storitev in se prepričaj o cenovni ugodnosti. Več v CENIKU.

Zakaj izbrati mene, ko pa je na tržišču še toliko drugih? Odgovor najdeš spodaj.

 

Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo dobiš LE PRI NINI.

VIDIM, KAR ČESAR TI NE!